Vastuullista ja hiilineutraalia toimintaa Kiilaxilla.

  Vastuullisuus

  Tavoitteenamme on tukea YK:n kestävän kehityksen tavoitteita aina kun se on mahdollista.

  Alla esimerkkejä kuinka tavoitteemme näkyy konkreettisesti:
  Tavoite 3 Terveyttä ja hyvinvointia
  Tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisimman hyvät työolosuhteet, huolehdimme työntekijöidemme terveydestä ja kannustamme henkilöstöämme. Päämääränämme on taata turvallinen ja viihtyisä työpaikka koko henkilöstölle.
  Tavoite 7 Edullista ja puhdasta energiaa:
  Tuotannostamme hyödynnämme kaiken poltettavaksi soveltuvan puuaineksen kaukolämmön tuottamiseksi. Ostamamme sähkö ja kaukolämpö ovat hiilineutraaleja.
  Tavoite 12 Vastuullista kuluttamista:
  Oman toimintamme vastuullisuutta pyrimme tehostamaan esimerkiksi jätteiden kierrätyksen ja toimintamme ympäristöhallinnan saralla.
  Tavoite 13 Ilmastotekoja:
  Olemme olleet hiilineutraali yritys vuodesta 2021 ja Kiilax-tarkastusluukut ovat hiilineutraaleja. Haluamme tarjota hiilineutraaleja tuotteita vastuulliseen rakentamiseen.
  Tavoite 17 Yhteistyö ja kumppanuus:
  Laadukas palvelu tarkoittaa meille asiakkaiden tarpeisiin vastaamista, nopeutta, asiantuntijuutta ja tehokkuutta. Pitkät asiakassuhteet toimivat merkkeinä luotettavuudesta ja sitoutumisesta.

  Avainlippu - merkki kotimaisuudesta

  Kiilaxille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus.

  Avainlippu-tunnus myönnetään tuotteille, jotka on valmistettu Suomessa.

  Avainlippu - merkki kotimaisuudesta

  Hiilineutraali tuotanto

  Yrityksemme kaikilla osa-alueilla on otettu huomioon ekologisuus. Henkilökuntaa on koulutettu ja teemme jatkuvasti toimenpiteitä sen eteen, että tuotteemme ovat vastuullinen valinta. Vaadimme myös sopimustoimittajilta ja alihankkijoiltamme ympäristövastuullisuutta.

  Hyödynnämme raaka-aineet mahdollisimman tehokkaasti, jotta pystymme minimoimaan hävikin määrän. Lajittelemme jätteet huolellisesti ja tuotannostamme hyödynnämme kaiken poltettavaksi soveltuvan puuaineksen kaukolämmön tuottamiseksi. Myös ostamamme sähkö ja kaukolämpö ovat hiilineutraaleja.

  Käytämme vaneri on pääsääntöisesti lähialueilta, kuten Joensuusta, Punkaharjulta, Savonlinnasta ja Suolahdelta.

  Hiilineutraali tuotanto
  Hiilineutraali tuotanto

  Hiilijalanjälki

  Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä hiilijalanjälkemme laskennassa jyväskyläläisen Green Carbonin kanssa.

  Green Carbonin hiilijalanjäljen laskenta perustuu aina GHG-protokollaan, jolloin niissä huomioidaan yrityksen tai tuotteen päästöt Scope 1, 2 ja 3:n osalta. Se antaa tarkan kuvan hiilijalanjäljen suuruudesta ja auttaa yritystä tunnistamaan merkittävimmät päästövähennyskohteet. Scope 1- ja Scope 2 -päästöt syntyvät suoraan yrityksen omasta toiminnasta ja ovat siksi myös helposti laskettavissa. Epäsuorat Scope 3 -päästöt syntyvät lähteistä, joihin yrityksillä itsellään on vähemmän vaikutusvaltaa, ja siksi niiden laskeminen on vaativampaa.

  Yhteistyö Green Carbonin kanssa alkoi vuonna 2020 ja asetimme jo silloin tavoitteeksemme olla hiilineutraali yritys vuonna 2021. Onnistuimme tässä tavoitteessa hienosti ja alta voitkin nähdä kokonaiskuvan siitä, miltä hiilijalanjälkemme näytti vuonna 2021.

  Hiilijalanjälki

  OLETKO SINÄ MEIDÄN SEURAAVA ASIAKASTARINA?

  Pyydä tarjous