Kiilax keittiöt käynnisti toimintansa

Kiilax keittiöt käynnisti toimintansa

Blogi
Kiilax oy
12.01.22 13:23:35

Nyt saat Kiilaxilta myös kiintokalusteet, mittojen mukaan. Myymälä mallikeittiöineen löytyy Kiilaxin toimitilojen kainalosta osoitteesta Ruoppitie 2, Joensuu.

Kiilax Keittiöt avasi ovensa Ruoppitiellä vuoden alussa. Alkuvaiheessa kalusteita toimitetaan
lähinnä rakennusliikkeille, mutta suunnitelmia suoran kuluttajamyynninkin aloittamiseen on
hierottu jo varsin pitkälle.

Myyntitiskin takaa löytyy Tarja Väyrynen, joka aloitti Kiilax Keittiöiden palveluksessa viime vuoden puolella.

– Ajatushan Kiilax Keittiöiden perustamisesta lähti tuotevalikoiman laajentamisesta. Ja iso merkitys oli tietysti silläkin, että Jani Metsävainio oli tullut taloon töihin aiemmin, kertaa Väyrynen yrityksen kiintokalustekauppaan lähtemisen syitä.

– Janilla oli vahva kokemus alalta, ja hänen myötään kävi ilmi, että alueelta puuttui paikallisia tekijöitä, Väyrynen sanoo.

Metsävainiolla itsellään on suorasukaisempi näkemys asioiden kehittymisestä:
– Minä en muuta osaa. Näitä minä haluan ja osaan tehdä, ja onneksi minun halun lisäksi myös työnantajalla oli samansuuntaisia intressejä, hän virnistää.

Paikallinen ja joustava

Juuri paikallisuus on keskeinen juttu koko hankkeessa: Väyrynen korostaa, että Kiilax Keittiöt pyrkii olemaan helposti lähestyttävä ja mutkattoman mukautuva – asiakkaan tilanteen mukaan.

– Tilaukset ja toimitukset onnistuvat joustavasti. Ja onhan se eri asia, että kalustetoimittaja sijaitsee tässä kotikylillä sen sijaan, että rakentaja joutuisi asioimaan esimerkiksi verkkokaupassa, kaksikko tuumailee.

– Pyrimme siihen, että meidän kanssa on sujuvaa toimia, ja että meillä on mietitty koko ketju valmistuksesta asennuksiin saakka. Että palvelumme ei lopu toimitukseen, vaan tarjoamme myös teknistä neuvontaa niin myyjille kuin asentajille.

Oman lisänsä dynamiikkaan tuo sekin seikka, että heillä on takana kymmenkunta vuotta yhteistä työhistoriaa, kahdenkin työnantajan palveluksesta.
– Ja kolmas kerta toden sanoo! Väyrynen nauraa.

Kaikki kiintokalusteet samasta osoitteesta

Nimestään huolimatta Kiilax Keittiöissä ei ole kyse ole pelkästään keittiökalusteiden valmistamisesta. Repertuaariin kuuluvat kaikki kiintokalusteet.
– Keittiö-, kylpyhuone- ja wc-kalusteet ja erilaiset säilytyskalusteet, eteiskaapit ja mitäpä nyt kukakin keksii toivoa, Väyrynen sanoo.
– Ihan märkätilojen kalusteita emme kuitenkaan tee.

Materiaaleja ja värejä on kattava valikoima, joskaan kaikkea ei pidetä esillä myymälänäyttelyssä.
– Vaihtoehtojahan on varmasti miljoona, mutta todellisuudessa sitten kuitenkin 95 % kaupoista tehdään niistä neljällä, Metsävainio tilastoi.
– Meillä on käytössämme myös nykyaikaiset suunnitteluohjelmat, joilla on helppo mallintaa ja havainnollistaa eri vaihtoehdot asiakkaalle, Väyrynen täydentää.

Alkuvaiheen kysyntä on ollut lupaavaa: ensimmäiset tilaukset kirjattiin sisään jo ennen kuin Kiilax Keittiöiden aloittamisesta ehdittiin isommin "kirkossa kuulutella". Voitaneen siis tulkita, että tavoite helposta tavoitettavuudesta taitaa olla jo ainakin osittain saavutettu!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!
Tarja Väyrynen
suunnittelu ja myynti / tarjouspyynnöt
050 449 1571
[email protected]

Pyydä tarjous