Talotekniikka Honka: Jos tuote ei toimi, se vaihtuu hyvinkin nopeasti

Talotekniikka Honka: Jos tuote ei toimi, se vaihtuu hyvinkin nopeasti

Blogi
Kiilax oy
27.06.22 14:03:28

Talotekniikka Honka on saneerausrakentamiseen erikoistunut yritys. Saneerausrakentaminen on kasvava ala, jolle ennustetaan kasvua seuraavat 15 vuotta. Korjausvelka kasvaa ja saneerauskohteisiin tarvitaan luotettavia ja osaavia tekijöitä sekä toimivia ratkaisuja.

Työpäällikkö Veijo Forsman on korjausrakentamisen konkari 15 vuoden kokemuksellaan ja on käyttänyt Kiilaxin tuotteita jo pitkään.

– Aika usein suunnitelmiin on jo valmiiksi piirretty Kiilaxin luukut, mutta urakoitsijalla on myös vapaus käyttää vastaaviakin tuotteita. Ja vaikka kaikki tarvikkeet kilpailutetaankin, niin hinta ei aina suinkaan ole hankintaperuste. Toimivuus ja luotettavuus ovat tärkeitä kriteereitä ja niistä usein muodostuu myös loppujen lopuksi taloudellisestikin kannattava valinta, Forsman sanoo.

– Jos tuote ei ole toimiva, niin se vaihtuu hyvinkin nopeasti. Ja jos laadussa on ongelmia, niin tavaraa ei käytetä.

Tilauksissa otetaan huomioon kokonaisuus ja ennakoidaan

Viimeisimpiä työmaita ovat olleet Turun keskustassa Hämeenkadun kohde, johon tehtiin harvinainen kaukojäähdytyssaneeraus. Vaikka tässä kohteessa luukkuja ei ollut määrällisesti paljon, oli niiden vastattava sen erityisvaatimuksiin.

Kiilaxilta tilaaminen onnistui vaivattomasti.

– Kiilaxilta löytyy erikoisempiin luukkuihin tarjontaa ja tilauksesta tehtävät erikoisemmatkin toteutukset onnistuvat muutamalla sähköpostilla, Forsman kiittelee.

“Tilauksesta tehtävät erikoisemmatkin toteutukset onnistuvat muutamalla sähköpostilla.”

Turussa saneerataan myös toista kokoluokaltaan valtavaa kohdetta. As Oy Multavieru on 190 asunnon ja neljän liiketilan linjasaneerauskohde, jonne Kiilaxin luukkuja tulee useita kymmeniä. On tavallisempia peltisiä tarkastusluukkuja, mutta myös paloluukkuja ja erityisiä osastoituja paloluukkuja.

– Nämä pystyhormien luukut tilattiin Kiilaxilta mittatilaustyönä ja niille tarvittiin erillinen lausunto rakennusvalvonnasta. Näin saatiin varmistus, että kohteeseen varta vasten tilatut palo-osastoidut luukut täyttävät tiukat rakennusmääräykset.

Työpöydällä odottavat jo seuraavat linjasaneerauskohteet

Turun Hämeenkadun kohde luovutettiin sopivasti ennen kesälomia. Seuraavia linjasaneerauskohteita on jo työpöydällä laskennassa ja Kiilaxin luukut ovat ehdottomasti mukana kilpailussa.

– Työt eivät ainakaan näillä näkymin vähene. Moni on tällä alalla kokeillut, mutta saneerausrakentaminen on oma taiteenlajinsa ja siihen meillä on kertynyt jo kokemusta ja taitoa matkan varrella. Tärkeää on myös löytää luotettavat yhteistyökumppanit, Forsman toteaa.

TALOTEKNIIKKA HONKA

  • Lounais-Suomessa toimiva saneerausrakentamiseen erikoistunut yritys
  • Perustettu 1990
  • Työntekijöitä 25, ja elää työmaiden mukaan
  • Liikevaihto 8,2 MEUR
  • Palvelee rakennuttajia, taloyhtiöitä, yrityksiä ja yksityisiä kotitalouksia. Palveluita ovat laajat talotekniikan ja korjausrakentamisen palvelut; LVIS-urakointi, vesijohtosaneeraus, linjasaneeraus eli putkiremontti.
  • Toimintamalli perustuu kokonaisvaltaiseen urakointiin, eli laajaan osaamiseen yhden yrityksen sisällä. Yritys ei ole vain projektinjohtourakoitsija, vaan yhtiön laaja-alainen henkilöstö muodostuu putki-, sähkö- ja rakennusalan ammattilaisista.
Pyydä tarjous