Kiilax keittiot tarjoaa kodin kaikki kiintokalusteet

Kiilax keittiot tarjoaa kodin kaikki kiintokalusteet

Blogi
Kiilax oy
28.04.22 13:45:04

Joensuulainen Kiilax Oy laajensi toimintaansa vuoden alusta Kiilax Keittiöillä. Valikoimaan kuuluvat nyt kaikki kiintokalusteet keittiöistä vaatekaappeihin ja eteisestä kodinhoitohuoneeseen.

– Näimme meille sopivana mahdollisuutena ryhtyä tarjoamaan paikallista pohjoiskarjalaista vaihtoehtoa. Tuotantotilat ja konekanta olivat jo valmiiksi olemassa, samoin kontaktit rakennusliikkeisiin, perustelee uuden tuoteryhmän lanseerausta toimitusjohtaja Jouni Kontkanen.

Asiantuntijat palveluksessanne

Kalusteratkaisujen suunnittelua ja myyntiä hoitaa Tarja Väyrynen, koulutettu ja kokenut kalustekokonaisuuksien moniosaaja. Hän muistuttaa, että kiintokalusteiden toimittamisessa on paljon huomioitavia seikkoja.

– Materiaalit ja mitoitus ovat tärkeimmät osa-alueet. Vesipisteiden paikat ja sähköasennukset on mietittävä, samoin kiinteistön asettamat rajoitteet, kuten ikkunoiden korkeudet, lämpöpattereiden paikat ja niin edelleen.

– Osaamisemme on asiakkaan käytettävissä. Pystymme kertomaan, millaiset ratkaisut toimisivat parhaiten asiakkaan tarpeeseen.

Kiilax pyrkii pitämään kalustevalikoimansa kattavana ja selkeänä.

– Voimme tarvittaessa reagoida nopeastikin, jos asiakaskunnassa ilmenee uudenlaista kysyntää. Meiltä voi tilata myös yksittäisiä tuotteita tai runkoja.

Yritys voi valmistaa keittiöihin ja muihin kodin huoneisiin tarkoitettujen kiintokalusteiden lisäksi myös irtokalusteita. Kaikkea mitä levystä on mahdollista tehdä.


Tarja Väyrynen vastaa Kiilaxin kalusteratkaisujen suunnittelusta ja myynnistä.

Asennus tai asennuksen opastus

Kiilax toimittaa kiintokalusteita tarvittaessa asennettuna avaimet käteen -periaatteella.

– Jos Kiilax ei tee asennusta, tarjoamme tarvittaessa tilaajalle teknistä neuvontaa ja opastusta.

Kalusteet toimitetaan mahdollisimman pitkälle kasattuina sekä helat ja mekanismit kiinnitettyinä, mikä helpottaa asentamista huomattavasti.

Testattua toimivuutta

Kiilax testaa kalusteiden osien ja mekanismien toimivuuden ennen niiden hyväksymistä käyttöön. Kiilaxin käyttämät komponentit ja materiaalit ovat laadukkaita, joten tuotteiden elinkaari on ympäristö huomioiden pitkä.

– Meille toimittavat tuotteita pääasiassa Hahle-konsernin kotimaiset valmistajat Ecolam, Otsoson, Kabinetti ja Josadoor, joista kolme ensimmäistä ovat myös pohjoiskarjalaisia yrityksiä, Tarja Väyrynen kertoo.

Digitaaliset palvelut täydentävät tavoitettavuutta

Kiilax Keittiöt on ottamassa käyttöön verkossa toimivaa kalusteiden suunnittelutyökalua, jolla asiakas voi hahmotella haluamaansa kokonaisuutta. Työkalu julkaistaan kevään 2022 aikana.

– Suunnittelutyökalun avulla asiakas saa käsityksen siitä, millaista ratkaisua hän hakee. Siltä pohjalta pystymme jatkamaan yksityiskohtien hiomista yhdessä asiakkaan kanssa.

Sivulta KiilaxKeittiöt voi jo nyt varata Tarja Väyryseltä ajan henkilökohtaiseen esittelyyn/suunnitteluun Kiilax Keittiöiden showroomiin, Ruoppitie 2.

– Digitaalisesta suunnittelupalvelusta tulee yksi asioinnin kanava, mutta sen ei ole tarkoitus korvata perinteisiä toimintatapoja. Meille voi edelleenkin soittaa, laittaa sähköpostia tai tulla käymään, Väyrynen vinkkaa.

Kiilax Keittiöt
Tarja Väyrynen, suunnittelu ja myynti
050 449 1571
[email protected]
www.kiilaxkeittiot.fi
Myymälä/showroom: Ruoppitie 2, Joensuu
Avoinna ma–pe klo 10–15

Kiilax Oy kasvaa vahvasti

Palavaneri Pirinen Oy perustettiin Hammaslahdessa vuonna 1993. Toiminta siirtyi Siihtalan kautta Salpakankaalle, jonne yritys vuosien mittaan rakensi toimitiloja. Vuonna 2020 Ari Pirinen myi yrityksensä Jouni Kontkaselle ja tämän yhtiökumppaneille. Yritystoiminta on pysynyt samana, ainoastaan nimi muuttui Kiilax Oy:ksi viime vuonna.

– Tarjoamme levytuotteita täysinä levyinä, sahattuina sekä CNC-työstettynä. Olemme laajan palvelun levykauppa. Valmistamme levyistä myös osakomponentteja tai valmiita kokonaisuuksia.

– Rakennuskiilat ja asennuspalat ovat tuoteryhmä, josta koko yrityksen toiminta on aikoinaan lähtenyt liikkeelle. Näiden lisäksi tuotevalikoimassamme ovat mm. tarkastusluukut ja vaneriset porrassuojat, ilmalämpöpumpun suojakotelot sekä kynnyssarjat ja -listat. Tämän vuoden alusta valikoimamme kasvoi kiintokalusteilla, Kontkanen kertoo.

– Tärkeimpiä asiakasryhmiä ovat jälleenmyyjät, rakennusliikkeet ja teollisuuden toimijat sekä kuluttaja-asiakkaat.

Ympäristöystävällistä laatua

Kiilaxin toiminnan peruskiviä ovat korkea laatu, ympäristöystävällisyys, kotimaisuus sekä toimitusvarmuus. Yrityksellä on ISO-sertifioidut laatu-, ympäristö- sekä työterveys ja työturvallisuusjärjestelmät sekä PEFC-sertifikaatti metsäperäisten tuotteiden alkuperän seurantaan.

– Perinteisillä tuotteillamme on Avainlippu-merkki, ja hakemus on jätetty Avainlipun saamiseksi myös kiintokalusteisiin, Kontkanen mainitsee.

Kiilax Oy on jo tänä päivänä hiilineutraali yritys, ja useimmat tuoteryhmät ovat hiilineutraaleja. Yrityksen tavoitteena on saada kaikki tuotteet hiilineutraaleiksi viimeistään 2030.

– Siihen nähden olemme edenneet etupainotteisesti. Hiilineutraaliuden kannalta ne asiat, joihin voimme itse vaikuttaa, on jo pitkälti otettu huomioon. Teemme yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa materiaalien hiilijalanjäljen pienentämiseksi aina mahdolliseen hiilikädenjälkeen.

– Toisin kuin negatiivisiin ilmastovaikutuksiin keskittyvä hiilijalanjälki, hiilikädenjälki kuvaa sitä, kuinka voisimme auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta. Positiivinen hiilikädenjälki syntyy siitä, että yrityksen tarjoama ratkaisu pienentää jonkun toisen – tyypillisesti asiakkaan – hiilijalanjälkeä.

– Tuotekehitysprosessi pyörii koko ajan. Tulossa on sekä uusia tuotteita että olemassa olevien tuotteiden parannuksia ekologisemmiksi, käyttäjäystävällisiksi ja kustannustehokkaammiksi, Kontkanen kertoo.

Ilmalämpöpumpun suojakotelo on noussut hittituotteeksi.

Tekemisen meininkiä

Kiilaxin konekanta on modernia, ja yritys investoi siihen jatkuvasti.

– Vuodenvaihteessa tuli uusi reunalistoituskone, ja kuukauden päästä saapuu uusi 5-akselinen CNC-kone. Laitehankinnat tukevat nykyistä tuotantoa ja mahdollistavat monipuolisemman työstövalikoiman.

– Takana on vahva kasvun vuosi. Tekemisen meininki jatkuu myös jatkossakin, Jouni Kontkanen kiteyttää.

Kiilax tuntee asiakkaidensa tarpeet

– Kanssamme on helppo asioida. Pystymme vastaamaan yllättäviin tilanteisiin nopeasti ja toimittamaan tarvittaessa tuotteen vaikka samana päivänä.

Yrityksen vahva osaaminen, laadukkaat tuotteet, toimintavarmuus ja -joustavuus antavat asiakkaille positiivisen kokemuksen hyvästä palvelusta ja asioiden täsmällisestä hoitamisesta.

Artikkeli on julkaistu Pohjois-Karjalan Yritysmaailma -lehdessä 4/2021.
Alkuperäinen uutinen

Pyydä tarjous