Hausia: Samassa lauseessa laadukas, edullinen ja nopea

Hausia: Samassa lauseessa laadukas, edullinen ja nopea

Blogi
Kiilax oy
11.04.22 13:36:41

Hausia OY:n Espoon Lippulaivan kohteessa työnjohtajana toimiva rakennusmestari Pyry Hänninen tutustui Kiilaxin tuotteisiin ensi kertaa vasta hiljattain. Juuri valmistumassa olevassa asuinkerrostalossa ollaan juuri aloittamassa luukkujen asennuksia, ja naapuritalosta saadut asennuskokemukset ja palaute ovat olleet erittäin positiivisia.

 • Tuote on hyvännäköinen ja se on helppo ja nopea asentaa. Nopeus on valttia, kun satoja luukkuja asennetaan tuntityönä. 15 minuutin säästöllä per luukku on tämän kokoisessa kohteessa iso merkitys, Hänninen toteaa.

Espoon Lippulaivaan rakennetaan kaksi Hausia Oy:n konseptin mukaista asuinkerrostaloa, yhteensä 167 asuntoa. Hännisen mielestä konseptirakentamisessa on paljon etuja sekä tulevalle asukkaalle että rakentajalle.

 • Hausian konseptissa korostuvat laadukkaat materiaalit ja asukkaiden viihtyvyys. Yhteisiin tiloihin on panostettu muun muassa suunnittelemalla sisäänkäynnit ja aulatilat kutsuviksi, ehkä jopa hotellimaisiksi, Hänninen kertoo.
 • Kiilaxin tarkastusluukut käyvät tähän ajatukseen loistavasti. Ne ovat huomaamattomia eivätkä riko suunniteltua ulkonäköä.

Konseptirakentaminen ei Hausialla tarkoita pelkästään kaunista pintaa. Tarkkaan hiotut prosessit ja työtavat antavat työmiehille mahdollisuuden kehittää oman osaamisalueensa työtapoja, jolloin osaaminen kasvaa ja nopeus lisääntyy. Loppukäyttäjän näkökulmasta rakentamisen hinta pysyy kohtuullisena ja laatu paranee.

 • Tässä kyllä pitää paikkansa se, että jokainen asunto tehdään kuin omaansa rakentaisi. Työmaiden välillä tieto parhaista työ- ja toimintatavoista kulkee ja se on konseptin sisällä otettavissa käyttöön nopeasti kohteesta riippumatta.

“Kiilaxin tarkastusluukut käyvät
tähän ajatukseen loistavasti.
Ne ovat huomaamattomia
eivätkä riko suunniteltua ulkonäköä.”

Kiilax toimittaa Hausia Oy:n kohteisiin lähes kaikki palo- ja tarkastusluukut. Kun rakennetaan konseptin mukaisesti, kriteereistä ensimmäisenä ovat ulkonäkö ja helppo asennus.

 • Hausian konseptissa kaikki asennettavat tarkastusluukut ovat magneettikiinnityksellä asennettavia. Magneettikiinnitys on huomaamaton ja nopea asentaa. Se on myös nopea vaihtaa, Hänninen sanoo.

 • Joskus luukkuja saattaa rakennusvaiheessa vahingoittua ja niiden vaihtaminen on helppoa. Magneettikiinnitys ei vahingoita valmista seinäpintaa lainkaan ja operaatio sujuu käytännössä yhtä helposti kuin ensiasennus.

“Olemme nyt 500 luukkua
kokeneempia ja
vauhti vain lisääntyy.”

Hausia Oy:n Lippulaivan Laine on jo lähes muuttovalmis. Asunnonomistajat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa kesäkuussa. Työmaan toinen kohde, Lippulaivan Meriheinä, valmistuu vuoden 2022 loppupuolella.

Lippulaiva on ollut monella tavalla haastava kohde, kun asuintaloja on rakennettu uuden ostoskeskuksen päälle. Työmaat ovat kuitenkin edenneet suunnitellusti ja monen toimijan toteutusten yhteensovittaminen logistisine haasteineen on ollut mielenkiintoinen kokemus.

 • Oman kerrostaloni loppusiivoukset alkavat olla käsillä, ja tarkastusluukkujen asennus on parhaillaan menossa. Seuraavaankin kohteeseen ne ovat tulossa. Olemme nyt sen 500 luukkua kokeneempia ja vauhti vain lisääntyy.

Hausia Oy

 • Espoolainen rakennusliike
 • Perheyhtiö, joka toimii pääkaupunkiseudulla
 • Henkilöstöä n. 80
 • Liikevaihto 120 MEUR
 • Asuntotuotanto tilikauden vaihteessa: n. 1200 kerrostaloasuntoa rakenteilla
Pyydä tarjous