Työnjohtaja Arttu Huttunen: "Mestarit vaihtuvat yhteistyö kestää"

Työnjohtaja Arttu Huttunen: "Mestarit vaihtuvat yhteistyö kestää"

Blogi
Kiilax oy
14.02.22 13:31:37

Kiilaxin yhteistyökumppani Kesälahden Rakennus Oy on Pohjois-Karjalassa toimiva rakennusliike, jonka referensseihin mahtuu työmaita teollisuusrakennuksista, asuintotuotantoon, kouluihin ja kauppoihin.

Työnjohtaja Arttu Huttunen on kuitenkin sitä mieltä, että olipa rakennus mikä hyvänsä, hyvä perusrakentaminen on aina samankaltaista työtä. Käytettävät materiaalit ovat samoja ja työtavat, ympäristö vain on erilainen. Huttunen puhuu kokemuksesta.

 • Viisi vuotta on työhistoriaa takana Kesälahden Rakennuksella. Aloitin rakennuksilla tuntityöntekijänä, suoritin työnjohtoharjoittelun ja pääsin lopulta työnjohtajaksi.


Tällä hetkellä Kesälahden Rakennus Oy:llä on Joensuun keskustassa valmistumassa Sepänhelmi, joka on Hoiva- ja palveluyhdistyksen asumisyksikkö. Huttunen sanoo viettävänsä tällä hetkellä työmaaelämää, mutta työnkuvaan kuuluvat myös toimistotyöt ja niihin kuuluva paperinpyörittely.

 • Tällä hetkellä on jo laskennassa uusia kohteita ja kunhan niihin päästään kiinni, niin tehtäviini kuuluu myös yhteydet alihankkijoihin ja tavarantoimittajiin. Kiilaxin olen ”perinyt” kokeneemmilta mestareilta, eikä aina ole huono asia pysyä vanhassa ja hyväksi havaitussa!

Sepänhelmeen Kiilax on toimittanut laajasti erilaisia materiaaleja ja tuotteita: tarkastusluukkuja, kalustelevyjä, vaneria mittatilauksena sekä Kiilaxin uudelleenkäytettäviä porrassuojia.

Porrassuojat eivät työmaalla ole ongelmajätettä

Kun rakennukselle valitaan materiaaleja, tärkeimmäksi valintaan vaikuttaviksi tekijöiksi nousevat kustannustehokkuus, toimitusvarmuus ja luotettavuus. Eivätkä kestävyyteenkään liittyvät asiat ole ihan toissijaisia.

 • Parasta on, kun nämä kaikki kulkevat käsi kädessä. Kaikissa käytettävissä materiaaleissa katsotaan koko ajan vastuullisempaan ja ekologisempaan suuntaan. Kuten nämä Kiilaxin porrassuojat. Ne ovat materiaaliltaan kestäviä, eli niitä voidaan käyttää uudelleen jopa kolmella työmaalla.

Huttusen mielestä siitä ei ole kahta sanaa, kumpi on parempi: Kiilaxin kovat suojat vai muut vaihtoehdot.

”Kiilaxin kanssa asiat sujuu ja palvelu pelaa. Tilaukset tulevat aina millilleen ja parhaimmassa tapauksessa ovat työmaalla jo seuraavana päivänä. Rakentaminen on hektistä hommaa, eikä siinä ole varaa odotella ja ihmetellä tilausten kanssa.”

Vanhempien mestareiden perintö on kulkenut myös konkreettisesti mukana ja ajan mittaan Kesälahden Rakennus onkin tullut lähes omavaraiseksi porrassuojien suhteen.

Tarvittaessa korvataan rikki mennyt suoja tai varaston täydennys sen sijaan, että tilattaisiin valtava määrä uutta turhaa, hävitettävää materiaalia jokaiselle uudelle työmaalle.

 • Porrassuojilta vaaditaan kestoa, toimivuutta ja turvallisuutta. Ne laitetaan jo elementtiasennusvaiheessa paikoilleen suojaamaan portaiden valmiita pintoja ja otetaan pois vasta työmaan lopulla. Hyvä suojaus näkyy loppukäyttäjällekin virheettöminä askelmina.

  KESÄLAHDEN RAKENNUS OY

  • 1975 perustettu perheyritys
  • Itä-Suomessa toimiva asunto-, teollisuus- ja toimitilarakentaja
  • Työntekijöitä 20
  • Liikevaihto 9 MEUR

  Kesälahden Rakennus Oy on tilaajalähtöisen rakentamisen monipuolinen ammattilainen. Yrityksen kasvun taustalla on jatkuva kehitystyö, uusien menetelmien ja materiaalien käyttöönotto ja palveluiden kehittäminen. Toiminnan laatua seurataan oman toimintajärjestelmän avulla.

Pyydä tarjous