Kiilaxlaisia: Jouni Kontkanen

Kiilaxlaisia: Jouni Kontkanen

Blogi
Kiilax oy
13.12.21 12:46:34

KIILAXLAISIA, OSA 1: Artikkelisarjassa esitellään Kiilaxin henkilökuntaa ja heidän mietteitään. Pelin avaa toimitusjohtaja-yrittäjä Jouni Kontkanen.

Jouni Kontkasen päätyminen Kiilax Oy:n omistajaksi, yrittäjäksi ja toimitusjohtajaksi vuonna 2020 ei ole ihan sattumaa. Yrityksen ostaminen tai perustaminen oli pyörinyt mielessä jo pidemmän aikaa ja myös Kiilax oli edellisen yrittäjän, Ari Pirisen, kautta tuttu yritys.

– Olin itse aloittanut levyhommat Puukeskuksella juuri, kun Ari tahollaan aloitti yritystoimintaa. Möin Arille tavaraa. Olen siis tuntenut miehen koko hänen yrittäjäuransa ajan ja päässyt seuraamaan ja näkemään Arin tekemisiä pitkin matkaa. Ja kun hän sitten otti yhteyttä myyntiaikeissa, se oli menoa, Kontkanen muistelee.

– Jossain vaiheessa oli toki itelläkin jo käynyt mielessä, että tuo olisi hyvä juttu. Ja olinhan minä jo katellut yrityksiä, joita olisi ollut mahdollisuuksia ostaa, ja miettinyt kokonaan uudenkin perustamista. Mutta onneksi ei ne aiemmat jutut realisoituneet, joten tässä sitä nyt ollaan!

Levyjä on tullut käänneltyä

Kontkanen on katsellut aiemman työuransa aikana rakennusteollisuuden myyntiä monesta eri näkökulmasta. Siitä on etua nyt, oman yrityksen kipparina.

– Ehdottomasti. Ei siitä ainakaan haittaa mahda olla, mies naurahtaa.

– Ennen Kiilaxia olin Starkilla teollisuuden myyntijohtajana. Sitä ennen aluemyyntijohtajana, sitä ennen yksikön johtajana, sitä ennen Puukeskuksella myyntipäällikkönä, myyjänä ja sitä ennen varastomiehenä. Kyllä siinä tuotteet tuli tutuksi!

Levykauppa on kulkenut sinulla mukana näköjään ihan työuran aloittamisesta saakka?

– Niinhän se on mennyt. Toisilla pyörii silmissä elämän filminauha, mulla varmaan filmivaneri. Ensin sitä lajiteltiin, varattiin ja kerättiin varastolla. Siitä siirryin sitten myymään levytavaraa ja nyt sitä sitten tässä jalostellaan.

“Toisilla pyörii silmissä elämän filminauha, mulla varmaan filmivaneri.”

Se ei taida olla vain herätyskello, joka ajaa sinut aamuisin ylös sängystä ja töihin?

– En mie tiedä... intohimo näihin hommiin. Kun tykkää, niitä on kiva tehdä.

Palavanerista tuli Kiilax, eikä kehitys lopu siihen

Toimitusjohtajana olet tiiviisti mukana monella yritystoiminnan osa-alueella. Mitä päiviisi kuuluu?

– Hallinnollisia hommia, ja osallistun edelleen vahvasti myös myyntiin. Ja sitten on tottakai jatkuvaa kehittämistä, uusien liiketoimintojen miettimistä, Kontkanen listaa.

– Esimerkiksi nythän meillä aletaan tehdä kodinkiintokalusteita eli muun muassa keittiö- ja kylpyhuonekalusteita. Oma showroom aukeaa joulukuussa ja tuotanto aloitetaan tammikuussa. Ensimmäiset kaupatkin on jo tehty.

Levyjähän ei Kiilaxilla jyrsitä “kynsin ja hampain”, vaan laitekantaan on panostettu. Yritys on kehittynyt “pelkästä” levykaupasta yhä enemmän levynjalostuksen erikoisosaajaksi. Nykyaikaiset koneet ja laitteet ovat olennainen osa pyrkimyksissä kohti tehokkaampaa ja laadukkaampaa tuotantoa.

– Nyt on tilauksessa uusi listoituskone ja 5-akselinen CNC, jotka tulevat meille ensi vuoden puolella. Siitä kuullaan lisää tuonnempana, Kontkanen lupailee.

Mikä on Kiilaxissa ja työssäsi parasta juuri nyt?

– Kyllä kai se on tämä koko kokonaisuus. On mukava tulla töihin! Meillä on hyvät tuotteet sekä hyvä henkilökunta ja äärimmäisen hyvät asiakkaat, Kontkanen sanoo miettimättä.

– Ja se on minusta hyvää, että päätökset syntyvät nopeasti ja toiminta muuntuu tarvittaessa ketterästi.

Kuka haastetaan seuraavaksi tähän esittelyyn?

– Markus! Ensimmäinen yhtiökumppani.

Pyydä tarjous