Kiilax-paloluukut: parhaimmillaan huomaamattomia

Kiilax-paloluukut: parhaimmillaan huomaamattomia

Blogi
Kiilax oy
01.02.22 13:25:38

Kiilaxin paloluukut ovat suomalaista designia parhaimmillaan: eleettömiä ja silti toimivuudeltaan loppuun asti mietittyjä.

Kiilaxin valikoimasta, ja usein myös suoraan varastosta, löytyvät tyyppihyväksytyt paloluukut kaikkiin yleisimpiin rakenteisiin ja monenlaisiin tiloihin, useammassa eri koossa.

Paloturvallisuus ei näy päälle päin

Turvallisuus on rakennettu sisään kaikkiin Kiilaxin paloluukkuihin. Ne ovat sertifioituja, palotestattuja ja -luokiteltuja tuotteita sekä täyttävät tyyppihyväksynnän vaatimukset. Myös kiinnitysmekanismeille on tyyppihyväksynnät eri kiinnitysmateriaaleille.

Kiilaxin paloluukkujen kotimaisuusaste on korkea, ja kotimaassa sijaitseva tuotanto takaa nopeat toimitukset. Paloluukut valmistetaan Joensuun tehtaalla ja niillä on Avainlippu-tunnus. Tehtaalta ja varastosta tuotteet lähtevät nopeasti asiakkaille ympäri Suomen.

Kotimainen laatu tarkoittaa Kiilaxilla luotettavuutta ja joustavuutta, mutta myös tarvittaessa nopeutta.
Varastosta on aina saatavilla vakiokokoisia ja -värisiä luukkuja eri tarpeisiin, mutta myös erikoiskokojen ja värien tilaaminen on mahdollista.

Helppo asennus

Kaikissa saranoiduissa paloluukuissa on Kiilaxin oma patentoitu pikakiinnitysmekanismi. Luukut kiinnitetään kehyksestään suoraan pintamateriaaliin eikä ylimääräisiä rimoja tai kehysrakennelmia tarvita. Halutessaan luukut voi asentaa paikoilleen ihan sormivoimin. Kiinnitysmekanismi ei kuitenkaan sulje pois perinteistä ruuvikiinnityksen mahdollisuutta.

Luukut ovat rakenteeltaan myös markkinoiden ohuimpia. Asennussyvyyttä ei tarvita kuin 40 milliä julkisivusta sisäänpäin. Myös luukkujen kannet ovat ohuita, eivätkä juuri erotu seinäpinnasta kuin mahdollisen lukkomekanismin verran.

Halutun koon valintakin on helppoa, paloluukun nimellismitta vastaa suoraan asennusaukon kokoa.

Tila ja käyttötarkoitus määrittävät paloluukun mallin

Huomaamaton ja helppokäyttöinen paloluukku ei ole arkkitehdin pöydällä vain se välttämätön paha. Kiilaxin valikoimasta löytyy rakennusmääräyksissä vaaditut tarkastus- ja paloluukut vaativimpiinkin tarpeisiin. Malleissa on vaihtoehtoja erittäin ahtaiden ja pienten tilojen ratkaisuista näkyvämpiin lukolla suojattaviin toteutuksiin.

Vakiomittaisten luukkujen lisäksi Kiilax toimittaa erillistilauksesta erikoismitoitettuja paloluukkuja. Vakiovärinä on aina RAL9010 valkoinen, struktuuri matta, mutta erikoisvärejä on saatavilla RAL-värikartaston mukaan.

Työmaalla ei Kiilaxin paloluukkuja tarvitse enää erikseen pintakäsitellä.

Kiilaxin paloluukut ovat hiilineutraaleja

Kiilaxilla ei tingitä laadusta, turvallisuudesta eikä kestävyydestä. Kaikki paloluukut ovat hiilineutraaleja.
Isojen urakoiden hiilijalanjälkeä laskettaessa pientenkin yksityiskohtien hiilikuormituksella voi olla iso merkitys kokonaisuuden kannalta. Myös pienissä kohteissa on Kiilaxin paloluukuilla mahdollista toteuttaa yksilötasolla kestäviä valintoja.

Kiilax -paloluukut

  • Avainlippu -tunnus
  • Hiilineutraali tuote
  • Tyyppihyväksyntätodistukset (Ympäristöministeriön asetus ovien tyyppihyväksynnästä 2007)
  • Tyyppitestattu soveltaen standardien EN 1363-1 sekä EN 1634-1 menetelmiä.
  • Tuotannon laadunvalvontajärjestelmä ISO 9001
  • Paloluokitukset EI30 tai EI60
  • Materiaalina kuumasinkitty teräs
  • Tuotteet pulverimaalattuja (vakioväri RAL9010, matta valkoinen)
  • Saranoiduissa luukuissa patentoitu pikakiinnitys
  • Paloluukkuja löytyy neljä eri sarjaa erilaisiin tarkoituksiin ja tiloihin.


Tutustu tuotteisiimme

Pyydä tarjous