Mikä ja miksi tarkastusluukku?

Mikä ja miksi tarkastusluukku?

Blogi
Kiilax oy
28.10.22 14:05:43

Kaikissa rakennuksissa on tarkastettavaa tekniikkaa, jotka ovat rakenteiden takana. Tarkastusluukusta pääset käsiksi tekniikkaan, ja luukulla peität aukon tyylikkäästi ja huomaamattomasti. Jotkut luukut voivat olla myös hankalissa paikoissa ja ne tulisi saada huomaamattomaksi. Tarkastusluukut ovat huomaamattomia ja ne soveltuvat käytettäväksi sekä seinä- että kattopinnoilla.

Muutama fakta meidän kahdesta tarkastusluukustamme ja niiden eri vaihtoehdoista:
Luukut ovat mallisuojattuja ja patentoituja! Merkkinä kotimaisesta työstä tuotteilla on Avainlippu-tunnus ja nykyään tarkastusluukkumme ovat myös hiilineutraaleja.


PTL-Tarkastusluukku

Vakio tarkastusluukkumme, patentoidulla pika-kiinnitysmekanismilla. Pika-kiinnitysmekanismi on hyvin yksinkertainen: taitat vain luukun haitat ja luukku asettuu jämäkästi rakenteeseen, mitä enemmän taitat haittaa. Luukku sulkeutuu nystyrälukituksella. Pika-kiinnitysmekanismi ei kuitenkaan sulje pois perinteistä ruuvikiinnityksen mahdollisuutta. Saranoitu Kiilax-tarkastusluukku on kestävä ja nopea asentaa. Asennuksen tueksi ei tarvita rimoja tai rankoja. Malli saatavilla myös push-up versiona (PTL-MS), tai salpalukolla varustettuna (PTL-S). Vakiona 7 mm kolmiosalpalukko, saatavilla myös esim. 10 mm kolmiosalpalukolla tai sarjoitetulla kalustelukolla esim. Abloy CL100.

PML-Magneettikiinnitteinen tarkastusluukku

Tämän luukun kohdalla asennusaukolla ei ole merkitystä, olipa aukko muodoltaan pyöreä, soikea, tai vinoon tehty. Riittää vain, että magneettiluukun kansi on aukkoa suurempi. Markkinoiden nopein asennus: asenna magneettikiinnikkeet asennusaukon reunoille ja kansi paikalleen, jolla viimeistelet kokonaisuuden. Kiinnike on mallisuojattu. Tämä voidaan asentaa niin seinään kuin kattoon. Paketin mukana tulee ripustusvarustus joka kannattelee luukun kantta huoltotöitä tehdessä. Luukun hyviä ominaisuuksia ovat se, että se mahtuu hyvinkin pieneen tilaan, esimerkiksi kaapin sisään, koska tarvitsee avautuakseen vain 4 mm.

EI30PTL ja EI60PTL-Tarkastusluukku

Sama patentoitu pika-kiinnitysmekanismi kuin vakio tarkastusluukussamme. Ulkonäöltään paloluokiteltu luukku muistuttaa lukollista tarkastusluukkua, mutta luukun kanteen on lisätty paloeristeet ja -tiivisteet. Tyyppihyväksynnät EI30: Vaaka- ja pystyrakenteeseen, EI60: pystyrakenteeseen. EI30 paloluukut ovat myös dB-luokiteltuja ja niiden ilmaneristävyys on testattu.

Desibeliluukku PTL-dB ja PML-dB

Tässäkin luukussa pohjana toimii vakio tarkastusluukkumme, johon on lisätty kanteen desibelivilla, PTL-dB. Magneettiluukusta on myös saatavilla desibeliversio. Luukun kiinnitys tapahtuu magneettikiinnikkeillä ja kanteen on lisätty desibelivilla. Luukku tarvitsee tilaa avautuakseen desibelivillan verran, eli noin 40 mm.

Yksityiskohtia tarkastellessa

Vakioväri RAL9010 struktuuri matta valkoinen, katoaa rakennusten yleisten pintamateriaalien mukaan ympäristöönsä, eivätkä heijasta. Tarkastusluukun kehyksistä ei löydy mitään saumoja vaan ovat yhtenäinen ja huomaamaton kokonaisuus.

Tuotteet ovat kotimaisia ja hiilineutraaleja. Kaikkien luukkujen vakiokokojen lisäksi saatavilla erikoismittaisina ja erikoisväreissä. Materiaaliltaan luukut ovat pulverimaalattua, kuumasinkittyä terästä.

Esimerkkejä asennuspaikoista ja luukun huomaamattomuudesta:


Paneelikattoon voidaan asentaa perinteisen paneeliluukun tilalle esimerkiksi PML-magneettiluukku, joka voidaan maalata juuri oikean sävyiseksi katon kanssa.PTL vakio tarkastusluukku on asennettu esimerkiksi kattoon. Vakiovärin ansiosta luukku katoaa kattoon huomaamattomaksi.

Pähkinänkuoressa Kiilax tarkastusluukut ja ominaisuudet:

Pyydä tarjous