Kuinka valita oikea tasomateriaali?

Kuinka valita oikea tasomateriaali?

Blogi
Kiilax oy
09.03.23 11:36:48

Hintalaatu suhde kohdalleen?

Laminaatti

Laminaatti on ehdottomasti suosituin tasomateriaali eikä ihme, sillä laminaatti on tyylikäs valinta minkä tahansa tilan työtasoksi ja sijoittuu hintalaatu vertailussakin korkealle. Laminaatti on helppohoitoinen tasomateriaali sekä laminaattien kuosivalikoima on hyvin laaja. Laminaattitasoissa voidaan jäljitellä esimerkiksi luonnon materiaaleja kuten marmoria tai puuta. Laminaattitaso ei kuitenkaan kestä kuumuutta eikä sen päällä kannata leikata ilman leikkuulautaa.

Laminaattitasomme tulevat suoraan Ecolamin tehtaalta Polvijärveltä. Tasoissa käytetään aina suomalaista lastulevyä ja Euroopasta toimitettuja huippuvalmistajien laminaattipintoja.

Ekologinen ja ympäristöystävällinen?

Massiivipuutasot

Massiivipuutasot ovat ekologinen ja pitkäikäinen valinta. Massiivitasoja löytyy eri puumateriaaleista valmistettuna ja ne toimitetaan valmiiksi hiottuina sekä öljyttyinä. Massiivipuutaso on hyvin luonnollinen ja tyylikäs materiaali. Sen voi myös tarvittaessa hioa ja tasoittaa mahdollisista elämän jäljistä. Niin kuin laminaatti, massiivitaso ei myöskään kestä esimerkiksi kuumaa kattilaa. Massiivipuutaso vaatii myös enemmän huolenpitoa kuin laminaattitaso.

Massiivipuutaso on elävä materiaali ja mukautuu sen vuoksi lämpötilan ja kosteuden kanssa. Sen vuoksi massiivipuutaso tulee kiinnittää ruuvaamalla, jotta taso ei pääse elämisen vuoksi halkeamaan.

Luonnonkivi

Luonnonkivitaso on massiivipuutason tavoin ekologinen valinta­ – sen louhiminen tapahtuu mekaanisesti ilman kemikaaleja. Luonnonkivitaso on kestävä, hygieeninen sekä helppohoitoinen. Yleisin kivitason paksuus on 30 mm, mutta joitakin kivilajeja on saatavilla myös 40 mm paksuisena. Valittavissasi on kaksi eri pintavaihtoehtoa: kiillotettu sekä timanttiharjattu. Luonnonkivitaso on aina yksilöllinen, joten valitessasi kivitason voit olla varma, ettei toista samanlaista tasoa löydy. Kivitaso kestää hyvin aikaa ja kulutusta.

Massiivipuu-, ja luonnonkivitason lisäksi keraaminen taso on myös 100 % ympäristöystävällinen valinta.

Ultraohutta tyylikkyyttä ja kestävyyttä?

Kompaktitaso

Kompaktitaso on ultraohut ja tyylikäs tasomateriaali. Tason paksuus on vain 12 mm, ja pintamuotoina on kolme: matta, väre ja lohko. Näistä kaksi viimeistä ovat pinnaltaan epätasaisia, mikä luo upeaa kontrastia keittiöön. Kompaktitaso on erittäin kestävä ja hygieeninen materiaali. Kompaktitaso on 100 % vedenkestävä, mikä tekee siitä myös helppohoitoisen. Vaikka kompaktitaso on materiaalina kestävä, suosittelemme silti pannunalusien käyttöä.Päivittäiseksi puhdistukseksi riittää pyyhintä kostealla liinalla. Hankausaineita sisältäviä puhdistusaineita kannattaa välttää, sillä se voi naarmuttaa tason pintaa.

Kompaktitason isot aihiokoot mahdollistavat jopa yli 4 m mittaiset tasot yhdestä palasta.

Vaalea ja tyylikäs kivitaso?

Kvartsitaso

Kvartsi on puristamalla valmistettu materiaali, minkä vuoksi taso on hyvin tiivis ja kestävä. Luonnonkiviin verrattuna kvartsitasovalikoimasta löytyy useita eri vaaleita sävyjä ja kvartsitasoa on saatavilla myös 20 mm paksuisena.

Huoleton taso?

Keraaminen taso

Keraamisen tason paksuus on vain 12 mm ja on äärimmäisen hyvä ja kestävä tasomateriaali. Keraaminen taso on 100 % luonnontuote ja siksi myös ympäristöystävällinen valinta. Valmistustavan ja koostumuksensa vuoksi keraaminen taso kestää hyvin kuumuutta eikä tahraannu tai naarmuunnu. Voit siis huoletta nostaa kuuman kattilan tasolle ilman pannunalusta. Keraamista tasoa on saatavilla useissa eri värivaihtoehdoissa ja keraamisella tasolla voidaan jäljitellä esimerkiksi marmoria.

Pyydä tarjous