Tauno Hiltunen, Lujatalo: "toimitusvarmuus on merkittävä tekijä"

Tauno Hiltunen, Lujatalo: "toimitusvarmuus on merkittävä tekijä"

Blogi
Kiilax oy
15.12.21 13:08:13

Kiilax toimittaa lähes 1.000 tarkistusluukkua Lujatalon Vuorilahden kohteeseen. “Koska Kiilax on luotettava toimittaja”, perustelee työnjohtaja Tauno Hiltunen.

Lujatalo Oy rakentaa 17 kerrostalon kohdetta Vuorilahteen. Helsingin kaupungin asuntotuotannon kohde käsittää 204 asuntoa ja on Lujatalonkin mittakaavassa isohko projekti. Sen parissa työskentelee yrityksen toimistolla kuusi ja itse rakennuksella 60–70 henkilöä. Kiilax valittiin kilpailutuksen perusteella toimittamaan Vuorilahteen kaikki tarkastus- ja palotarkastusluukut. Tämän kokoluokan hankkeessa toimitusvarmuus oli merkittävä tekijä toimittajia valittaessa.

Lujatalon vastaava työnjohtaja Tauno Hiltunen on keskittynyt Vuorilahden kohteeseen nyt kahden vuoden ajan. Työmaan luovutukseen on matkaa vielä noin vuosi ja tekemistä piisaa, joten tulevat kohteet eivät vastaavan työnjohtajan mielessä vielä siis pyöri.

– Käytännössä koko aika menee tiiviisti rakennustyömaalla. Koko ajan on jotain tehtävää ja ratkaistavaa tässä hetkessä, ei siinä ehdi paljon tulevia miettimään.

"Luukut tilataan saapumaan työmaalle talo kerrallaan, tiettynä päivänä."

Kaikki työmaalle tarvittavat materiaalit kilpailutetaan työmaan aloitusvaiheessa ja kilpailutuksessa tärkeimmät vaikuttavat tekijät ovat paitsi hinta, myös toimitusvarmuus. Kiilax toimittaa Lujatalon Vuorilahden kohteeseen tarkastusluukut ja paloturvalliset tarkastusluukut. Tämän kokoluokan kohteeseen tarkastusluukkuja tarvitaan lähemmäs 1 000 kappaletta, ja niille on määritelty tarkat toimitusajat. Luukut tilataan saapumaan työmaalle talo kerrallaan, tiettynä päivänä.

Määräykset tarkkoja

Arkkitehdit määrittelevät luukut piirustusvaiheessa rakennusmääräysten mukaisiksi. Kiilaxin tarkastus- ja palotarkastusluukut täyttävät määritykset: ne ovat EI 30 -tyyppihyväksyttyjä ja niissä on patentoitu pika-asennusmekanismi. Hiltusen luottamus Kiilaxiin tarkastusluukkujen toimittajana on syntynyt pitkästä kokemuksesta. Yksi tärkeimmistä tekijöistä toimittajan valinnassa on hänen mukaansa juuri toimitusvarmuus, hinnan lisäksi.

“Toimitusvarmuus on kuitenkin se toinen tärkeä tekijä toimittajaa valittaessa.”

– Tervettä kilpailua on onneksi olemassa, ja se saa kustannukset pysymään kurissa tilaajan näkökulmasta. Toimitusvarmuus on kuitenkin se toinen tärkeä tekijä toimittajaa valittaessa.

– Kiilax on minulle tuttu pitkältä ajalta ja sillä on myös merkitystä, kun luotettavuutta ja toimitusvarmuutta punnitaan, Hiltunen puntaroi.

Miten työt ovat Kiilaxin kanssa sujuneet?

– Tällä hetkellä osa luukuista on jo tullut ja asennettu aikataulussaan. Ja lisää on vielä tulossa. Toimivat aikataulut ovat tämänkokoisessa projektissa todella tärkeät. Kun materiaalit saapuvat ajallaan ja oikeanlaisina, niin se on aina vastaavalle työnjohtajalle yksi ratkaistava asia vähemmän.

Pyydä tarjous